Hardver zletg >> Szerviztmogatsi szolgltatsunk >> Tipikus meghibsodsok
Tipikus meghibsodsok
Az albbiakban ismertetjk a tipikusan "rendszeres karbantarts" hinyra visszavezethet meghibsodsokat.
Tipikus, "dokumentumok okozta" szennyezdsek:

Kpalkotsi problmk:

A beszkennelt dokumentumokrl feldolgozs alkalmval levll nyomtat (toner) festkmaradvnyok, por s egyb szennyezdsek lerakdnak a kameravd veglapokon, fehr referencikon, rontva ezzel a szkennelt kp minsgt s a szeparci, vagy azonosts cljbl a dokumentumon rgztett vonalkd felismerst, komoly llsidt okozva ezzel az opertoroknak.

Mechanikai problmk:

Ugyanezek a szennyezdsek, fknt a festkmaradvnyok, megragadnak a laptovbbt grgkn, nvelve ezzel azok keresztmetszett, melynek eredmnyekppen a tengelyek golys vagy szinter csapgyaira hat "feszts" idvel azok tnkremenetelt idzik el. Nmelyik nagyteljestmny szkennerben szmos grgpr esetben egy ilyen javts jelents tbbletkltsget von maga utn.

Szakszertlen tisztts sorn keletkezett problmk:

A nem megfelel tiszttszer hasznlata is komoly krosodst okozhat a szkennerek fknt gumi, szivacs s manyag alkatrszeiben. A kmiailag nem megfelel sszettel vegyszer roncsolja a grgk szerkezett, melyek ezek hatsra a legklnbzbb szerkezeti s alakvltozson mennek keresztl. A feldagadt, megpuhult, vagy ellenkez esetben ppen megkemnyedett gumi egysgek azonnali cserre szorulnak, hiszen a tovbbiakban mr nem tudjk elltni a feladataikat.

Dokumentumkezels sorn keletkezett szennyezdsek:


A msik csoportba a dokumentum kezelse alkalmval keletkezett szennyezdsek tartoznak. Btran llthatjuk, hogy az egyik legnagyobb problmt, a nem megfelel elkszts sorn a kszlk belsejbe jut tz s gmkapcsok alkotjk, melyek a legkltsgesebb javtst vonhatjk maguk utn: a behullott fmszennyezdsek szerencstlen esetben zrlatot okoznak a berendezs elektronikus egysgeiben, elidzve akr a teljes elektronikai fegysg (alaplap) cserjt is. Gyakori eset, hogy karbantarts sorn egy nagyobb berendezsbl a technikus szzas nagysgrendben tvoltja el (mg idben) a kapcsokat, elhrtva a mr emltett kltsgeket.

Lthatjuk, hogy a rendszeres ellenrzsek s karbantartsok elmaradsa nem vrt tbbletkltsget jelentenek a szkennerek zemeltetinek.

A fenti tapasztalatokbl kiindulva, szerviz-tmogatsi knlatunkat az gyfelek mindenkori ignyeinek megfelelen alaktottuk ki. Ennek megfelelen biztostunk egyedi, illetve komplex szerzdses tmogatsi csomagot meghatrozott idre trtn hibaelhrtssal.
© copyright ESSENSYS Informatikai Fejlesztő és Tanácsadó Kft.